Jakten på det gode Skarvebildet

Nok en kald tur ut med fotoapparatet sist søndag. Denne gangen gikk turen til andre siden av byen for å fortsette jakten på et godt skarvebilde. Denne gjengen var ikke så sky, men det skyldtes kanskje den naturlige sperren som var mellom meg og dem i form av en avlåst båtuteligger :-) En flott samling av ungfugler og voksne, ungskarven gjenkjennes ved at den er lysere i fargen og hvitspettet i brystet. Det var interessant å sitte på avstand å følge gjennom objektivet hvordan flokken oppførte seg. Noen tørket og pusset fjærene, andre småkranglet – eller kanskje de kurtiserte, ikke vet jeg – mens andre igjen gjorde sitt beste for å finne ut hva tauverk og fendere var laget av.

Varierende lysforhold og noe lang avstand ga da også varierende kvalitet på bildene. Selvevaluering er gjennomført og punkter til forbedring er notert til neste forsøk – så får vi se hva det gir av resultater ;-)

facebookpinterestlinkedinmailby feather
Posted in Fugler, Naturfoto

Tålmodighet…

Å fotografere fugler er et tålmodighetsarbeid – overhodet ikke en aktivitet for rastløse sjeler! Når vi i tillegg skriver februar med god østavind og minusgrader, ja da blir det ganske så kaldt å sitte i ro på post og vente på motivet. Heldig var jeg i dag og fikk belønning for iskalde fingre og føtter som sovnet :-) Klikk på bildet for å se i albumet.

facebookpinterestlinkedinmailby feather
Posted in Fugler Tagged , , |

Whiteout

Å ta bilder i snø kan være en utfordring for både kamera og fotograf, men man kommer ikke videre uten å prøve :-)

facebookpinterestlinkedinmailby feather
Posted in Turer

Kjølig Nordlysjakt

11 minusgrader og god vind gjorde torsdagens Nordlystur til Heggmoen en kjølig fornøyelse for to- og firbente. Kanskje ikke så rart at det føltes kaldt, i følge  yr. no var det rundt 20 effektive kuldegrader.

Dessverre ble det ikke den aktiviteten vi håpet på selv om nordlyset lå over himmelen hele turen. Det var imidlertid en fantastisk stjernehimmel – noe som vises godt på bildene.

Trivelig var det også å møte andre ute i samme ærend, så mens man ventet på litt «action» ble det tid til en trivelig prat om felles interesser.

facebookpinterestlinkedinmailby feather
Posted in Aurora Borealis, Nordlys Tagged , |

London

Fotoapparatet var med i håndbagasjen på en jobbtur til London i tilfelle det ble tid til litt sightseeing.
Utfordrende for en hobbyfotograf å bedrive nattfotografering uten stativ, men da får man ta rekkverk o.l i bruk :-)
Se mer bilder fra London i Galleriet.

20141216-IMG_1716-ME.jpg

facebookpinterestlinkedinmailby feather
Posted in Gatelangs Tagged , , , , |